Over ons

Over Cora en Hannah

Wij zijn Cora en Hannah, allebei 29 jaar oud en al 17 jaar vriendinnen!

Cora 

Even voorstellen… Ik ben Cora. Ik heb jaren paardrijles gegeven en daarbij ook opleiding gevolgd voor de perfecte zit op het paard en het goed gebruiken van je lichaam. Ik heb daarin veel geleerd over coördinatie en samenwerking van spieren en het belang van een goede houding. Daarnaast sportte ik altijd drie à vier keer per week om mijn lichaam sterk en flexibel te houden.

Na mijn eerste zwangerschap had ik veel moeite om de draad weer op te pakken. Na een zware bevalling en een behoorlijke bekkeninstabiliteit dacht ik dat ik gelijk weer kon gaan sporten en op mijn oude niveau verder kon gaan. Eenmaal gestart was ik al na tien minuten zwetend en trillend uitgeteld. Het heeft mij heel wat tijd gekost een goede en verantwoorde weg te vinden om mijn lichaam weer van zero op te bouwen en daar dan ook de echt de tijd voor te nemen. Het heeft wel een aantal jaar geduurd voor ik weer net zo krachtig was als voorheen. Na mijn tweede zwangerschap wist ik wat ik kon verwachten en hoe ik moest beginnen vanaf punt zero. Binnen een paar maanden had ik mijn kracht en balans terug.
Deze kennis wil ik graag delen met anderen. Hen inspireren en helpen om lekker en met fun te blijven sporten!

Hannah

Hi! Ik ben Hannah. Vanaf jongs af aan is bewegen en gezond eten er thuis paplepel ingegoten. Toch had ik een afkeer van grote hoeveelheden groenten eten. Bewegen deed ik wel, paardrijden, veel fietsen (eerst naar school, later naar werk) en als dat niet ging stond ik regelmatig op het step- apparaat in de fitnesskamer tv te kijken. Verder deed ik elke dag voor het slapen gaan een serie buikspieroefeningen.

In 2009 leerde ik mijn man kennen. Hij woonde vlak bij de metro en al snel bleef mijn fiets in de berging staan en buikspieroefeningen deed ik ook niet meer. Ik woonde niet meer thuis dus kon lekker eten waar ik trek in had. Na 2 jaar was ik 12 kilo aangekomen! Ik voelde me niet fit, had altijd hoofdpijn en was altijd moe. Dat was het moment dat bij mij de knop omging. Ik begon weer met sporten. Aan het begin ging het moeizaam, ik was snel buiten adem en geneigd te stoppen zodra het eerste druppeltje zweet op mijn gezicht stond. Stukje bij beter zag ik wel resultaat en dat motiveerde, ook omdat ik ontdekte dat ik tot veel meer in staat ben dan ik ooit had gedacht. Ook ontdekte ik gezond koken, wat uitgegroeid is tot een ware passie!
Wat ik anderen mee wil geven is dat je veel meer kan dan je denkt  én van het leven kan genieten op een gezonde manier!

Get Fit Outdoor

In mei 2017 kwam Cora met het idee een sportclub op te zetten, een idee waar Hannah al een hele tijd mee rondliep….

Onze passie kwam samen en hier wilde we wat mee gaan doen. Zo werd Get Fit Outdoor opgestart!

Kijk gezellig rond op de website en twijfel niet om contact met ons op te nemen bij vragen.